Nægt ikke kærlighed

Skrevet af Marianne Kirkskov

23. november 2006

Nægt ikke dig selv din egen kærlighed

Angst, had, jalousi, frygt. Alle dissse følelser. Måske siger du, at det ikke er noget, du kender til, og måske er det sandt, at du ikke går og mærker alt dette til hverdag. Men jeg siger dig, at jeg elsker dig så meget, at jeg ønsker for dig, at du må mærke alt det, der er. Alt det du indeholder – for ved at gøre det bliver du fri. Ved at gøre det bliver du igen klar over alt det, du er. Al den kærlighed du indeholder. Nægt ikke længere dig selv al din egen kærlighed.

Det er alle dine følelser, der står imellem dig og din kærlighed. Jeg under dig alt det bedste, så gå i gang nu. I gang med at se hvad du indeholder. Lad tilgivelsen være din følgesvend, så du ikke behøver at tro, at der er noget galt med alt det, der dukker op. Det er ok, at der kan være vrede, angst, had og jalousi. Det er ok, at det har været skjult så længe, det er sand heling at lade det gå. Få hjælp af dig selv, af kærlige mennesker i dine omgivelser og tillad dig selv at have disse følelser, når de er der.

Jeg troede selv længe, at jeg gik fri. At jeg var ”en af dem”, der ikke havde disse følelser, men jeg tog fejl. Meget længe troede jeg, at disse følelser kun fandtes hos naboen, hos alle de andre mennesker, hvor jeg kunne se det i ”fuldt flor”. Men nej – hver og én, der provokerede mig ved at vise en af disse følelser, viste mig egentlig blot dét, jeg ikke havde lyst til at se hos mig selv. Hvor mange gange har jeg ikke dybt inde mærket et stik i hjertet af misundelse, når jeg hørte, så eller læste om, hvor godt det gik andre behandlere, når de havde klinikken fuld af klienter eller på anden vis havde succes? Hvor mange gange har jeg ikke mærket vreden brænde indvendigt og blot tilladt mig selv et bistert, fornærmet og resigneret udtryk? Hånden på hjertet det er sket mange gange. Jeg ved dog også, at det er sket lige så mange gange, at jeg har været i stand til at komme ud over det og faktisk glæde mig over alle andres succes, så jeg ved at denne tilstand er meget rarere for mig og for alle andre.

Denne tilstand er langt mere kærlig. Det eneste der sker, når jeg misunder andre er, at jeg hælder min egen galde ud over mig selv, jeg stækker mig selv og undlader at give mig selv min egen kærlighed. Det er derfor, at jeg ønsker for mig selv og alle andre, at vi må være i stand til at brænde igennem vores egne følelser, indse dem, mærke dem og give dem fri – tilgive os selv, at følelserne kunne opstå. Igen: Nægt ikke dig selv denne kærlighed! Den er så meget større end du aner! Og dine følelser er ikke sandheden om dig! De er bølger på havet, men de er ikke dit hav! Du er så uendelig meget mere. Lad dig ikke forlede af dine følelser, men mærk dem, tillad dem at være, – og lad dem gå. Freden vil stå tilbage, kærligheden og alt det, du virkelig er. Sådan er det altid.

Når du tillader følelserne, stormen eller hvad det måtte være, så vil der altid være fred og kærlighed til sidst. Mærker du ikke freden eller kærligheden, så er det ikke fordi, den ikke er der, så er det blot fordi, du ikke mærker den! Inviter kærligheden ind i følelserne, hvis det bliver for uoverskueligt, og alting vil forløses meget nemmere. Der er altid nok kærlighed, der er hjælp at hente. Alt andet udspringer af frygt eller illusioner om mangel. Du skal vide, at du er elsket allerede, du skal vide at alle englene kun drømmer om, at få lov til at hjælpe dig med at elske dig selv og forløse de smerter, der måtte være. Vær god ved dig selv – vær tålmodig med dig selv, Rom blev ikke bygget på én dag. Alt er som det skal være. Natten er altid mørkest lige før daggry. Du er velsignet, sådan er det. Der er meget stor taknemmelighed over at du er til. Englene og Gud er så taknemmelige for din eksistens, at det går langt ud over både din og min fatteevne. Der er så megen taknemmelighed. Tag blot imod, tag blot imod.

Det er til dig altsammen – til dig og dine. Til jorden. Sådan er det. Meget vil ske, meget sker allerede. Det er ok med alle stormene. Hav tillid. Det går den rette vej. Sådan er det. Gå blot videre med hjertet forrest. De som går med hjertet, når længst. Vær taknemmelig. Alt dette er skrevet i kærlighed til dig med dette ene ønske at minde dig om kærligheden oppe og nede, udenfor og indeni.

Jeg takker for at få lov til at videregive dette. Jeg er rørt indvendigt og udvendigt. Jeg takker universet og alle de kærlige mestre for storheden, kærligheden og gavmildheden. Og ikke mindst for at minde mig om og hjælpe mig med at tilgive mig selv, være mig selv.

Missionæren er ved at opgive modstanden mod kærligheden – mod at skrive alle de store ord. De bliver ved med at presse sig på, jeg kan ikke længere sidde dem overhørig. Jeg må bringe det videre, sådan er det. Jeg ønsker efterhånden ikke andet end at tillade mig selv at skrive, hvad jeg må skrive. Herefter er ordene fri til at blive brugt, elsket, hadet, forkastet eller bifaldet efter behov. Det er op til dig. Jeg ønsker dig alt godt – jeg ønsker og sender dig kærlighed på din vej. Om du kan bruge mine ord eller ej – er op til dig.

Glæd dig….

Der er ingen andre end dig til at dømme og kritisere dig.
Der er ingen andre end dig til at holde op med at gøre det.
Der er ingen andre end dig til at tilgive dig og sætte dig fri.

Hele resten af dit liv består af chancer – hver eneste sekund
Til at begynde at holde op med at plage dig selv.
Til at begynde med at anerkende, at du allerede gør dit allerbedste
Udfra det som du har lært.

Tillad den fantastiske kærlighed og glæde,
Som altid har været dig.

Tillad ikke dig selv, at udsætte det længere.
Du fortjener din egen kærlighed og glæde –

Det er hvad du virkelig er.

Måske vil du også læse … 

Forord og brugsvejledning

Forord og brugsvejledning

Forord og brugsvejledning Denne "blog-bog" og disse skriverier om "Guder, sundhed & Sandhed" er jeg i mange år...

Opsang på en onsdag

Opsang på en onsdag

Jeg sidder her med en brændende fornemmelse i hjertet. Jeg har lyst til at skrige ud til verden – til mennesker –...

Den smukke Planet

Den smukke Planet

Den smukke planet Vi er allerede hele! - Den smukke blå planet Sind, krop og ånd. Tanker, følelser og krop. Negre,...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.